Förra årets 2023 Program för klädesholmen tradjazzfestival
Program för 2024 under bearbetning 

Hålltider för orkestrarna från:
Kl 12 Nanna Carling and Sisters 
Kl 13 West Jazz
Kl 14 Preoria Jazzband
Kl 13 Red Mill Jazzmen
kl 14 Felix Falk New Orleans Friends
Kl 13.30 Mr Bo
Kl 17.30 Parad från västra hamnen (tennisplanen) till parken
Kl 18 Nanna Carlings and Sisters, konsert i parken
Kl 19.30 Second Line Jazzband, konsert i parken 

Se kartan för spelplatser

Med reservation för vissa förändringar

Felix Falk New Orleans Friends

är ett värmlandsband som främst spelar jazz och blues i New Orleans-stil. Kärnan i bandet utgörs av Felix Falk på Trumpet, Fredrick Karlsson på Gitarr och Slidegitarr, Selma Falk på Banjo och sång. Bland inspirationskällorna finns bland annat Bunk Johnson, Bessie Smith och Boo Weevil Jackson. För Klädesholmens tradjazzfestival har bandet även med Bengt BIM Ingelstam på sousafon, och Adam Falk på klarinett/saxofon.  

Red Mill Jazzmen

är från Hönö/Öckerö som sommaren 2012 hade sitt första gig på kvarnens dag på Hönö Heden, Kvarnen blev till Red Mill Jazzmen. Musiken är glad tradjazz, med blandade inslag från kabaré för att få lite variation på scenen. Medlemmarna har spelat sextiotals-pop, storbandsjazz, sjungit i kör och spelat tradjazz, . Ett gäng 70 plussare med publik på pubaftnar, äldreboenden, pensionärsföreningar bland annat. Medlemmarna är Lars Fredén saxofon, Jan Hvarfén piano, Peter Schuberg gitarr, Jan Plantoft Klarinett, Thomas Andersson banjo, Gunnar Alexandersson bas, Lars Lööf trummor, Håkan Wikström trumpet och kornett. 

Peoria Jazzband 

är en Göteborgsgrupp som bildades redan 1960. Bandet etablerade sig tidigt som ett av Sveriges allra främsta inom genren "Happy Jazz" och har också hunnit bli ett välkänt namn i Europa och USA. Totalt har orkestern turnerat i tretton länder. Medlemmar Samuel Olsson - Kornett/trumpet, Johan Johansson - klarinett & altsaxofon & sång, Magnus Bylund - trombon & sång, Rosemarie Simonsen - sång, Sture Svarén - banjo & tenorgitarr (kapellmästare), Sven Flood - kontrabas & bastuba Gunnar Dalblad - trummor 

West Jazz

Bandet spelar lättlyssnad, glad, svängig och dansant musik.  En skön blandning av låtar som fortfarande är populära. Allt från New Orleans Jazz, Swing och Latinska rytmer till gamla goda svenska örhängen. Lägg därtill sköna eller humoristiska svenska texter signerade Svenska Ord, Povel Ramel, Owe Thörnqvist och andra snillen så har Du West Jazz. Bandet är Thomas Erlandsson (Klarinett, Altsax. Sång), Per Ekander (Piano), Kent Hjort (Gitarr), Jan Börjesson (Äkta basfiol), Bosse Johnson (Trummor). 

Nanna Carling Swing band 

spelar happy jazz i ett högt tempo och med en känsla av Paris och Sidney Bechet Scenframträdandet är en total glädjeinjektion med stor energi och oemotståndlig entusiasm. Nanna spelar sopransax och är född 1997 och betraktas redan som en unik talang och som en stor stjärna inom den traditionella jazzen. 26 åriga Nanna spelar sopransax och hennes två yngre systrar Petronella spelar trombon och Linnéa spelar banjo. Övriga medlemmar är Sigrid Abrahamsson på bas och bakom trummor sitter Johan Horner från Second Line Jazzband. 

Second Line Jazzband

bildades 1989 och har sedan dess etablerat sig som ett av de mest populära tradjazzbanden i Europa. Med originalimprovisationer, arrangemang och med spelglädje har givet bandet möjligheter att framträda på jazzklubbar, festivaler, Tv och radio i de nordiska länderna samt England, Nordirland, Schweiz, Holland, Belgien och Tyskland

Många kända musiker har spelat med bandet såsom Antti Sarpila, Lillian Boutté och Orange Kellin.

Bandet gör sitt yttersta för att hålla New Orleansmusiken vid liv 

Mr Bo

serverar blues i en förtrollande mix av själfull och blå musik. Han har gjort detta sedan 1996 på de bästa livescenerna - alltifrån stora festivalen till intima klubbspelningar

klädesholmen tradjazzfestival 2023

I sommar återkommer en ny och spännande scen för alla jazzälskare. För andra gången hålls en tradjazzfestival på Klädesholmen, solens och sillens ö, på Tjörn. Tack vare en handfull lokala jazzentusiaster bjuds det på en eftermiddag och kväll i tradjazzens tecken.

Lördagen den 15 juli, från kl.12-18 med fri entré, svänger det på scener placerade på bekvämt gångavstånd från varandra på ”Holmen”. Sju mycket välrenommerade jazzband uppträder: Second Line Jazzband, Peoria Jazzband, West Jazz, Felix Falk New Orleans Friends, Red Mill Jazzmen, Nanna Carling and Sisters och Mr Bo. Utöver det blir det spontan dans och musik lite här och var på holmen. Även musik från båtar.

Efter spelningar under eftermiddagen på olika platser på Klädesholmen som i hamnen vid Salt & Sill, Sillmuseet intill affären , bryggan vid Betel, parken vid badplatsen, torget och på Restaurang Kylen. Jazzfesten fortsätter med en musikaliskt glittrande parad över den pittoreska ön ner till parken vid badplatsen där en scen byggts upp för kvällens konsert.
Från kl. 18-21.30 spelar Nanna Carling and Sisters och Second Line Jazzband. Varför inte ta med dig en picknickkorg och slå dig ner på en filt för att njuta av jazzkonserten i en oslagbart vacker bohuslänsk idyll? Entré 100 kr, barn gratis.

Arrangörer är Föreningen TjörnJazz i samarbete med Tjörns kommun. 

Tradjazz festivalen är en årlig tradition. Arrangemanget kl.12-18 är gratis. Kvällens konsert kl. 18-21.30, entréavgift 100 kr, barn gratis.

Parkeringsvakter hjälper dig med bilen. Åker du kommunalt så stannar Tjörn Express i Östra hamnen.